Авто и мото аксесоари и части

Научете повече за колите и моторите от нашия портал.

Грижи за газовата уредба

Времената се променят, както и законите в страната ни и днес всеки водач на кола с газова уредба трябва да е запознат със специфичните изисквания, безопасното й ползване и нормативните уредби. Точно поради тази причина е добре да прочетете тази статия и да се информирате как да използвате безопасно газовата уредба на автомобила си.

Първото важно за всеки един собственик на кола с газова уредба е да следи за състоянието й, както и за цялостната й изправност. Не са рядкост с инциденти на възпламенени коли, заради неизправна газова уредба, а напоследък дори зачестиха.

Второто важно правило, което трябва да знаете е, че трябва да давате само специалисти да бъркат по нея и то такива, които имат съответното разрешително. На следващо място поставяме е, че при зареждане на газ станция трябва да изключите двигателя, както и това че никога не трябва да си позволявате да пушите, за да не направите някоя голяма беля.

Не забравяйте, че ако докато шофирате ви замирише на газ трябва задължително да изключите двигателя и да спрете колата. Проверете за неизправности. В никакъв случай не оставяйте уредбата си на пряка слънчева светлина, защото може да прегрее, а резултатът от това е …

Съветваме ви никога да не препълвате газовата уредба, както и да ходите на задължителните контролни прегледи. По закон вие нямате право да ремонтирате сами уредбата си, а и за ваша безопасност е по-добре да не го правите. За да карате безопасно трябва въздушният филтър на уредбата да се сменя задължително на най-много 7 000 км., а веднъж в годината да се проверява изправността на предпазния й клапан в сервиз, където да се отрази в документацията й.

Знайте, че ако газовата ви уредба не е изправна трябва да не я ползвате и да не правите никакви компромиси. Спазвайте съветите за безопасност и следете за изправността на газовата си уредба.