Авто и мото аксесоари и части

Научете повече за колите и моторите от нашия портал.

Как да преговаряме за най-добри скрап цени на метали авточасти

Най-лесният начин да се промени стойността около спасяване на вашия скрап автомобил е, чрез един от 4-те различни параметри, които скрап цените налагат на пазара. Продажбата на скрап може да се увеличи и чрез три прости техники за получаване на по-добри цени, подредени от най-лесно към най-трудното. Така може да се достигне желаното ценообразуване.

Възпроизвеждане на количеството – много хора процедират именно по този начин, а именно: Завяват във фира за скрап определен вид на метал; първият и единствен въпрос е "Колко желязо имаш?" и какъв е курс купува/продава в насипно състояние. Това може да определи по-добри цени на депото за скрап също не прави изключение от тази схема.

Опитайте с предаване на размер - вместо да продавате месинг от кофа, опитайте да научите каква е цената на тон и в зависимост от това какъв тип месингови компоненти са в него ще добиете представа, каква цена за авточасти на скрап може да получите.

Когато се обадите до депото за скрап, попитайте колко плащат за месинг. Така например 1/2 тон от месинг, може да предложи 10 % повече от това, което сте предполагали до момента.

Този манталитет може да се прилага за всички метали. Спестете труда сами да режете метал и да го продавате на ремаркета пълни до горе.

Този вид ценово предимство е най-лесният начин да се работи, ако имате охранявана зона за съхраняване на метален скрап. Бъдете предпазливи и към крадци и градски наредби. Такива може да има в много региони, още повече предвид добрите цени за скрап към момента на пазара.